tisdag 20 september 2011

Miekocupen 2011

Då var cupen över för detta året. Och det blev precis som vi trodde. Intresset för denna tävling fortsätter att öka för varje år.

Och som alla fisketävlingar så fiskar vissabätttre än andra. Så även i denna. Segrade gjorde Team VVV (Mitten), på andra plats kom Team Bollnäs Rör (Vänster) och på tredje plats kom Team Minttu (Höger). För utförlig resultatlista se tidigare blogginlägg...

I år fick de tävlande verkligen visa vad de gick för då Orsjön/Kyrksjön verkligen visade sig från den tuffare sidan. Dag 1 bjöd på fint väder med perfekt blåst. Tyvärr blåste det från norr, vilket kan vara en av orsakerna till att fisket var trögt. Många team hade stora problem att över huvudtaget fylla plankan. Men Team TB71 lyckades i alla fall få ihop 249cm vilket var med relativt god marginal till ner till Team VVV och Team Light Lake som båda hade 227cm.


I och med halvtidsledningen blev skepparen Tobbe utsedd till "kung" i vikingahuset under buffén. Och kanske var det glädjen och ruset från "Seger-mjöden" som fick laget att inte lyckas behålla den platsen under dag två.
Vissa team lyckades trots det tuffa fisket lura fina gäddor. Team Piketanic fick 2st 100+ med denna fina på 117cm och 10,2kg på topp under andra tävlingsdagen.. För det belönades de med en årsprenumeration av tidningen Fiskefeber. Även Pikeperformance som hade den längsta gäddan på första tävlingsdagen, 111cm, belönades med det.

Till sist vill vi arrangörer, HKFK, tacka Vår huvudsponsor Sven-olov från Miekofishin för allt som han bidrar med. Dessutom vill vi tacka Orbadenscamping som ställer upp med ett löjligt billigt boende åt oss.
Och självklart ett RIKTIGT STORT TACK!!! till alla deltagare som gör denna helg till årets höjdpunkt för oss gäddfiskare.

Tävlingen kommer självklart tillbaka nästa år. Vi ses då om vi inte ses tidigare ute på sjön. TACK!!!

1 kommentar:

  1. Stort tack till HKFK, alla tävlande och sponsorer för en helg jag varje år längtar till!
    S-O

    SvaraRadera